Rijstovenschotel met gehakt

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g basmatirijst (je kan ook restjes rijst gebruiken)
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • peper en zout
  • 2 middelgrote uien, geschild en gesnipperd
  • 2 teentjes look, geschild en heel fijn gesneden
  • 2 rode chilipepertjes, fijn gehakt
  • 2 preien, gekuist, gespoeld en in dunne ringen
  • 2 rode zoete puntpaprika’s, ontpit en in reepjes
  • 2 eieren
  • 300 ml lightroom
  • 100 g geraspte kaas
  • een beetje gehakte peterselie voor de afwerking
  • olijfolie

 

Voorbereiding: 20 minuten

Oventijd: 20 minuten

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm een beetje olie in een ruime pan en bak het gehakt rul.
  4. Kruid met het paprikapoeder en het komijnpoeder.
  5. Voeg de ui, chili en look toe samen met de paprikareepjes en preiringen.
  6. Laat alles samen stoven tot de groenten beetgaar zijn.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Klop de eieren los in de room.
  9. Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschotel en voeg ook de rijst toe. Meng alles goed door elkaar. Proef en kruid eventueel extra bij.
  10. Giet de eierroom over de rijst en strooi de kaas erover.
  11. Zet de schotel nu 20 minuten in de warme oven.
  12. Haal uit de oven en werk af met de peterselie.

 

Categorieën: Favorieten van Anne

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: