Lijnzaad

Lijnzaad is rijk aan vezels en omega 3 en bevordert de natuurlijke stoelgang. Daarenboven is het redelijk neutraal van smaak. Ideaal dus om bij elke maaltijd, in je yogurt, in de musli, bovenp je salade, in cake, brood, … een eetlepel of twee gebroken lijnzaadjes te mengen.

Lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd, is rijk aan vezels waardoor het de darmtransit verbetert. Bovendien bevat lijnzaad veel omega 3, voornamelijk ALA (alfa-linoleenzuur). De omega-3 vetzuren komen het beste vrij na het malen of kauwen van de zaden en bevorderen het behoud van een normale cholesterol.

De vezels in het lijnzaad stimuleren niet alleen een snellere darmpassage maar verhogen ook het verzadigingsgevoel. Het is ook een goede bron van calcium.

Gebroken lijnzaad is te verkiezen boven de hele zaadjes. Dan pas komt de goede werking van het hele zaadje tot werking. Doordat het reeds gebroken is worden de omega 3 vetzuren beter opgenomen in je lichaam. Het gebroken lijnzaad is niet te fijn gemalen zodat je geen poeder hebt. Het is echter ook niet zo grof als het hele lijnzaad. Perfect dus om te gebruiken in brood en gebak, yoghurt en andere desserts.

Waarom lijnzaad zo gezond is en echt een ‘super-food’ kan genoemd worden, kan je ook lezen in een artikel van Jeroen.

Ik kocht mijn lijnzaad bij gekruid.be.

Categorieën: Fruit, noten en zaden

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: