Gremolata

Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken.
Een bekende toepassing van gremolata is in de Milanese stoofschotel ossobuco.
Gebruik best biologische citroenen (we gebruiken immers de schil)
Bij pastagerechten geeft gremolata altijd een boost aan de smaak.

Je hoeft helemaal niet bij de combinatie van deze drie ingrediënten te blijven, en je kan het best aanpassen aan het gerecht waarbij je het gaat serveren.

  • Voor een iets zoetere variant vervang je de citroenzeste door sinaasappelschil.
  • Voor een meer aardse smaak, voeg je fijngehakte hazelnoten toe.
  • Bij visschotels kan je kappertjes gebruiken.
  • Bij lamsschotels past dan weer een gremolata van fijngehakte munt, look en citroenschil.
  • Bij Oosterse gerechten vervang je de peterselie door fijngehakte verse koriander en eventueel een snufje komijnzaad.
Advertenties

Categorieën: Basisbegrippen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: