Smashed potatoes

Smashed potatoes zijn een hartige variant van puree. Het voornaamste verschil tussen smashed aardappelen en puree is dat de smashed aardappelen gekookt en gebruikt worden met de pel aan. Dat geeft kleur en wat beet aan het gerecht. Ook belangrijk is hoe je de aardappelen gaat pletten. Gewoon met een vork is het beste. We willen absoluut geen puree verkrijgen.

Bijna alle recepten beginnen met het koken van de aardappelen. Alhoewel je alle soorten aardappelen kan gebruiken, zou ik aanraden om kleine, nieuwe aardappelen, gewone kleine aardappelen of de kleine rode te gebruiken. Bij kleine aardappelen is de schil veel beter verteerbaar, en we gaan de aardappel nu eenmaal met schil klaarmaken.

Eenmaal gekookt, plet je de aardappel met een vork, terwijl je zachte boter en zure room toevoegt. Hoeveel is afhankelijk van het recept. En ja, er kruipt heel wat boter in dit gerecht. Niet geschikt als je op je lijn wil letten. Meestal wordt er ook nog uitgebakken spekblokjes, lenteuitjes, peterselie en look in gedraaid. Ook zout en peper mogen niet ontbreken.

Kom je een recept tegen met spaanse pepertjes of pepervlokken, dan heb je een pittig receptje gevonden  Voor de Italiaanse variëteit wordt er vaak fijn gesneden basilicum en oregano gebruikt.
Soms wordt er ook gemalen kaas ondergemengd.

Als je naar de ingrediënten kijkt, mag het niet verwonderen dat smashed potatoes beschouwd worden als comfort food..

De foto is van alanagkelly

Tags:

Categorieën: Aardappelen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: