Tom yum soep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr Pappardelle (brede tagliatelle)
  • 150 gr varkensgehakt
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 zoete appel (Ariane) in kleine stukjes gesneden
  • 1 pakje Tom Yum Santa Maria soep (te verkijgen in bvb Delhaize)
  • 16 gepelde grote tijgergarnalen
  • 1/2 rode chili peper
  • 150 gr Thaise wokgroenten (Witte kool, rode ui, groene paparika)
  • 1 liter water
  • 3 soeplepels wokolie
  • 1 eetlepel koriander (fijngehakt)

Bereidingswijze

  1. Kook de Pappardelle zoals op de verpakking staat al dente
  2. Verwarm de wok met olie en fruit de knoflook en chilipeper hierin gedurende 30 seconden
  3. Voeg de wokgroenten en appel toe en laat ongeveer 2 minuutjes onder voortdurend roeren krokant bakken
  4. Blus met 1 liter water
  5. Voeg er de Tom Yum mix aan toe en breng alles aan de kook
  6. Maak kleine balletjes van het gehakt en doe ze in de soep
  7. Doe er ook de tijgergarnalen bij
  8. Laat 2 minuten koken
  9. Doe er de pappardelle bij en roer nog eens goed
  10. Garneer met gehakte koriander
Advertenties

Categorieën: Maaltijdsoep

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: