Gerookte visschotel

Ingrediënten voor 10 personen

  • 300 g gerookte zalmfilet
  • 300 g gerookte heilbotfilet
  • 5 gerookte forelfilet
  • 250 g gerookte paling
  • 400 g ui
  • 100 g peterselie
  • 2 citroenen
  • 1 casinobrood
  • 400 g mierikswortelsaus

Bereidingswijze

  1. de gerookte zalmfilet en heilbotfilet met een trancheermes of fileermes in flinterdunne plakjes snijden
  2. de gerookte forelfilet in tweeën snijden
  3. de gerookte paling stropen, fileren en in gelijke stukken verdelen
  4. de uien halveren en snipperen
  5. de peterselie zeer fijnhakken, in een handdoek zorgvuldig spoelen en uitwringen
  6. Citroen met behulp van een caneleermes inkerven en in partjes snijden
  7. mierikswortelsaus bereiden

Presentatievoorstel

  • De gerookte vissoorten afwisselend naast elkaar op een koud bord schikken
  • Met gesnipperde ui, fijngehaktepeterselieen citroenpartjes afwerken
  • Op het bord en lepel mierikswortelsaus aanbrengen
  • Casinobrood ontkorsten, in sneetjes snijden en onder de salamander bruin kleuren
  • Afzonderlijk in een servet, warm doorgeven
Advertenties

Tags:

Categorieën: Vlees - vis - gevogelte

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: