Salade andalouse

Ingrediënten voor 10 personen

  • 250 gr lange korrelrijst
  • 100 gr ui
  • 100 gr sjalot
  • 10 gr knoflook
  • 500 gr tomaten
  • 150 gr rode paprika
  • 150 gr groene paprika
  • 150 gr gele praprika
  • 50 gr peterselie
  • 2.5 dl vinaigraittesaus op vlaamse wijze
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng 2 liter licht gezouten water aan de kook
  2. Doe er de rijst bij
  3. Laat koken tot de rijst gaar is (afhankelijk van de soort, kijk op de verpakking)
  4. Giet het water af en verfris de rijst onder koud stromend water
  5. Laat uitlekken en afkoelen
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Verwijder het vel van de paprika’s
  8. Snij de paprika in 4 en verwijder de zaadlijsten
  9. Snij het vruchtvlees in julienne
  10. Pel de tomaat en snij in partjes
  11. Snipper de ui, de sjalot en de knoflook in brunoise
  12. Hak de peterselie grof
  13. Meng de koude rijst met de helft van de ui, de helft van de sjalot, de knoflook, de helft van de peterselie, de paprikareepjes en de partjes tomaat
  14. Meng er de vinaigrettesaus onder

Creatief ?

  • Deze bij uitstek geschikte salade voor bij de barbecue of mixed grill kan je perfect nog uitbreiden met eigen groenten naar eigen keuze, zoals bvb maiskorrels of champignonplakjes
  • Laat je ook inspireren door andere groene kruiden als bieslook , dragon, kervel,…
Advertenties

Tags:

Categorieën: Pasta en rijst

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: