Gemarineerde scampi

Ingrediënten voor 10 hapjes

  • 10 rauwe reuze zoetwatergarnalen
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 druppels engelse saus
  • 2 druppels tabasco
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel zeer fijngesneden verse gember
  • 1 theelepel limoensap
  • 1/2 teentje geperste look
  • peper en zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel fijngesneden basilicum

Bereidingswijze

  1. Pel de scampi’s en haal er voorzichtig het darmkanaaltje uit
  2. Snij ze in de lengte in twee
  3. Maak een marinade met alle ingrediënten
  4. Leg hierin de scampi’s en laat ze gedurende minstens een uurtje marineren
  5. Bak de scampi op een hoog vuur gedurende maximum 2 minuten (anders worden ze te taai)

Presentatie

  • leg twee halve scampi’s met wat marrinade op een lepel
Advertenties

Tags:,

Categorieën: Hapjes, tapa's en amuzes

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: