Solferino soep

Ingrediënten voor 10 personen

  • Tomatensoep voor 10 personen
  • 2 grote aardappelen (of meerdere kleine exemplaren)
  • 4 lentewortels (die zijn makkelijker te ‘behandelen’. Winterpenen zijn veel harder en dus moeilijker om er bolletjes uit te halen)

Bereidingswijze

  1. Tomatensoep bereiden
  2. Met een klein groentelepeltje bolletjes ter grootte van een doperwt uit de aardappelen en wortels lepelen. Een groentelepeltje is een kleine versie van de lepel waarmee je bolletjes uit meloen haalt
  3. De groentepareltjes op z’n engels beetgaar koken
  4. Onder koud stromend water verfrissen (om het kookproces te stoppen) en laten uitlekken
  5. De parels onder de soep mengen

Waar komt de naam vandaan ?

  • De slag van Solferino was één van de moordendste veldslagen uit de geschiedenis. (24.6.1859). De slag werd geleverd door de Fransen en de Italianen tegen de Oostenrijkers.
    Na de slag lieten de Oostenrijkers 22.000, de Fransen 17.000 en de Italianen 3.000 doden achter op het slagveld.
    De Zwitser Henri Dunant zou zozeer aangegrepen worden door het gekerm op het slagveld dat hij voor de stichting van het Internationale Rode Kruis gaat ijveren.
  • De potage Solferino is de verzinnebeelding van deze slag.
    • Een bloedbad : tomatenroomsoep.
    • De vele kanonskogels : de bolletjes groente.

De foto is van AntBlog701

Tags:

Categorieën: Soepen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: