Oranje linzenpuree

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150g oranje linzen (te verkrijgen in de Turkse supermarkt)
  • 1 tl tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 tl tomatenpuree
  • zout & peper
  • water

Ingrediënten voor 10 personen

  • 650g oranje linzen
  • 4 tl tijm
  • 4 laurierbladeren
  • 5 tl tomatenpuree
  • zout & peper
  • water

Bereidingswijze

  1. Spoel de linzen.
  2. Doe ze in een pot en voeg water toe, zodat de linzen goed met water bedekt zijn.
  3. Voeg de laurierblaadjes toe.
  4. Zet op een laag vuurtje en zorg dat ze niet aanbranden.
  5. Je kan zelf meer of minder water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.
  6. Kruid met zout, peper en tijm.
  7. Voeg ook tomatenpuree toe.
  8. Laat een 15 tal minuten koken, of tot de linzen zacht zijn.
  9. Plet de linzen tot een puree

[box type=”info”]De foto is van TahiniToo[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Pasta en rijst

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: