Kalfsbrood

Ingrediënten

  • 2 kg gemengd (kalf/varken) gehakt
  • 250 gr ui
  • 3 eierdooiers
  • 150 gr kruim van wit toastbrood
  • 2 dl melk
  • 200 gr margarine
  • 1 liter demi-glacesaus
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Demi-glacesaus bereiden
  2. Gesnipperde ui aanstoven in boter zonder te kleuren
  3. Ui laten afkoelen
  4. Vers broodkruim in melk weken
  5. Het gehakt, de eierdooiers, het geweekt broodkruim, afgekoelde gestoofde ui, peper, zout en nootmuskaat heel goed mengen tot een homogene massa
  6. Kalfbrood ‘kneden’ en vormen. Zorgen dat er geen scheurtjes zijn, want die zullen anders tijdens het bakken openbarsten
  7. Om een mooie vorm te geven, kan je het kalfbrood met water besprenkelen en openwrijven
  8. In een braadpan boter tot hazelnootkleur verhitten
  9. Het kalfbrood aan alle kanten aanbakken
  10. Een oven voorverwarmen op 190°
  11. Het kalfbrood 40 minuten in de oven braden
  12. Tijdens het braden regelmatig met de braadsappen overgieten, zodat de bovenkant niet uitdroogt

Presentatie

  • De demi-glacesaus is de ideale vleessaus erbij, maar uiteraard kan je ook een andere suas nemen.

[box type=”info”]De foto is van kitchenstink[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Vlees - vis - gevogelte

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: