Portugese saus

Ingrediënten

  • 1 grote ui (fijngesnipperd)
  • 750 gram soeptomaten (geëmondeerd en in stukjes gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geplet)
  • 3 soeplepels olijfolie
  • zout en peper
  • griessuiker
  • 2 elpeterselie(fijngehakt)
  • 100 gr vleesglacé
  • 2 el tomatenpuree

Materiaal

  • Pan met deksel

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn
  2. Pel de tomaten, ontpit ze, en snij ze in kleine blokjes
  3. Plet het teentje knoflook
  4. Verhit de olijfolie in een pan op een groot vuur en voeg de ui en de knoflook toe. Voeg ook reeds een snuifje zout toe, om te vermijden dat de ui vlug zwart wordt.
  5. Laat ongeveer 3 minuutjes stoven
  6. Voeg de tomatenblokjes toe
  7. Kruid met peper, zout en griessuiker
  8. Doe het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 30 minuten stoven
  9. Voeg de tomatenpuree en de gesmolten vleesglace erbij
  10. Laat opnieuw een half uurtje zachtjes stoven
  11. Voeg de gehaktepeterseliebij de saus

[box type=”info”]De foto is van happychiefcook[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Warme sauzen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: