Wittekool (gekookt)

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 kg wittekool
  • 100 gr reuzel of boter
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snij de witte kool in 8 stukken. Snij daarvoor eerst in twee, elke helft weer in 2 en dan weer in twee. Verwijder het witte middengedeelte
  2. Doe de kool in een grote pot en voeg er kokend water aan toe.
  3. Kruid met zout
  4. Laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje koken, tot de kool gaar is. Proef als je niet zeker bent
  5. Giet het water af en voeg de reuzel of de boter toe. Laat dit smelten op de nog warme witte kool

[box type=”info”]De foto is van Britta’s world of photos[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Groenten

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: