Sinaasappelvinaigrette

Ingrediënten voor 10 personen

  • 2 perssinaasappels
  • 3 eetlepels honingazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • 3 eetlepels griessuiker
  • 30 gr sjalot
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snij 1 sinaasappel à vif, en haal er de sinaasappel partjes uit
  2. Pers de andere sinaasappel en voeg er eveneens het sap van de uitgeknepen à vif geschilde sinaasappel bij
  3. Laat dit sap samen met de griessuiker inkoken tot een siroop
  4. Snij de sjalot in fijne stukjes
  5. Meng de olijf- en notenolie en de honingazijn en de fijne sjalot
  6. Voeg er de afgekoelde sinaasappelsiroop bij
  7. Breng op smaak met peper en zout

[box type=”info”]De foto is van Gemma Petrie (Pro Bono Baker)[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Koude sauzen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: