Gegratineerde bloemkoolroosjes

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1,5 kilo bloemkool
  • 50 g boter
  • 1 l bechamelsaus
  • 400 g gemalen gruyèrekaas
  • 75 g paneermeel
  • zout

Bereidingswijze

  1. verdeel de bloemkool in roosjes
  2. kook de bloemkool beetgaar in lichtgezouten water
  3. laat uitlekken
  4. maak de Mornaysaus met de bechamelsaus en 300gr van de geraspte gruyèrekaas (kaassaus)
  5. boter een vuurvaste schotel in en leg er een laagje saus op
  6. Schik de bloemkoolroosjes hierin en oversaus met de rest van de saus
  7. bestrooi met gemalen gruyèrekaas en paneermeel
  8. besprenkel met gesmolten boter
  9. laat korsten onder de salamander of in een oven

[box type=”info”]De foto is van Bohemian Elegance[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Groenten

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: