Erwtjes à la Française

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 kg diepvriesdoperwten
  • 1 kropsla (in reepjes gesneden)
  • 400 gr zilveruitjes
  • 100 gr boter
  • 9 dl blanke fond
  • 30 gr grofgehakte peterselie
  • 10 r griessuiker
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doperwten à dent koken op z’n engels (in kokend, licht gezouten water)
  2. Onder koud stromend water verfrissen (rafraîchir) en laten uitlekken
  3. Uitjes glaceren
    1. Uitjes van gelijke grootte pellen
    2. 75 gr boter in een steelpan laten smelten en de uitjes hierin wentelen (tomber au beurre)
    3. Met ontvette blanke fond bevochtigen
    4. kruiden met peper, zout en griessuiker
    5. Onder deksel laten garen
    6. Wanneer de uitjes gaar zijn, het kookvocht afgieten in een pannetje en tot een stroperige massa (glace) laten inkoken (reduire). Het overtollige vocht moet dus verdampen, dus zet je uiteraard geen deksel op dat potje
    7. De uitjes door de stroperige massa wentelen
  4. Kropslasliertjes :
    1. Sla uit elkaar halen, wassen en drogen
    2. De blaadjes op elkaar leggen, oprollen en in fijne reepjes (1mm dik) snijden (ciceleren)
    3. 25 gr boter smalten en de kropslasliertjes toevoegen en even stoven zonder te kleuren
  5. Doperwten en uitjes bij de sla toevoegen en opschudden
  6. Op smaak brengen met peper en zout
  7. Bestrooien met grofgehakte pepterselie

[box type=”info”]De foto is van French Tart[/box]

Tags:,

Categorieën: Groenten

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: