Pilavrijst

Ingrediënten voor 10 personen

  • 400 gr lange korrelrijst
  • 0,8 liter blanke fond of gevogeltefond
  • 150 gr boter
  • 150 gr fijngesnipperde sjalot
  • kruidenboeket
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. De fijngesnipperde sjalot aanstoven in boter zonder te kleuren
  2. Rijst toevoegen
  3. Mengen en even stoven totdat de rijst ivoorkleurig is door de opgeslorpte vetstof
  4. Met ontvette fond bevochtigen (2 delen fond, 1 deel rijst)
  5. Aan de kook brengen en regelmatig roeren
  6. Kruidenboeket bijvoegen en verder kruiden met peper en zout
  7. Met boterpapier en deksel afdekken. Als je geen gebruik maakt van boterpapier kan de rijst bruin worden.
  8. In een op 160°C voorverwarmde oven gedurende 18 minuten laten garen
  9. Na de gaartijd, de rijst laten uitdampen
  10. Kruidenboeket verwijderen
  11. Enkele klontjes boter bovenop de rijstkorrels leggen en met een vleesvork losroeren

Presenatatie

  • In een timbaalje of moule drukken en nadien uitstorten
  • In een tulbandvorm drukken en als rijstrand op een bord storten. In het midden de garnituur serveren

[box type=”info”]De foto is van saliha.erozan/binbircesni[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Pasta en rijst

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: