Creoolse rijst

Ingrediëntenvoor 10 personen

  • 400 gr lange korrelrijst
  • 0,8 liter blanke fond of gevogeltefond
  • 150 gr boter
  • 150 gr fijngesnipperde sjalot
  • 150 gr champignon in fijne plakjes gesneden
  • 1 ontvelde groene paprika in brunoise gesneden
  • 1 ontvelde tomaat in kleine blokjes gesneden
  • kruidenboeket
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. De fijngesnipperde sjalot aanstoven in boter zonder te kleuren
  2. Rijst toevoegen
  3. Mengen en even stoven totdat de rijst ivoorkleurig is door de opgeslorpte vetstof
  4. Met ontvette fond bevochtigen (2 delen fond, 1 deel rijst)
  5. Aan de kook brengen en regelmatig roeren
  6. Kruidenboeket bijvoegen en verder kruiden met peper en zout
  7. Met boterpapier en deksel afdekken. Als je geen gebruik maakt van boterpapier kan de rijst bruin worden.
  8. In een op 160°C voorverwarmde oven gedurende 18 minuten laten garen
  9. Na de gaartijd, de rijst laten uitdampen
  10. Kruidenboeket verwijderen
  11. De groene paprikabrunoise, tomatenblokjes en champignongplakjes bijvoegen en omroeren
  12. Enkele klontjes boter bovenop de rijstkorrels leggen en met een vleesvork losroeren

[box type=”info”]De foto is van ferenchnic[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Pasta en rijst

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: