Slakkenboter

Malse boter vermengd met fijngesnipperde sjalot – fijngeperste look – gehaktepeterselie– scheutje cognac – vers gemalen peper – zout.

Ingrediënten voor 100 gr boter

  • 60 g roomboter op kamertemperatuur
  • 25 gr sjalotten (fijngehakt)
  • 1 eetlepelspeterselie(fijngehakt)
  • 15 gr knoflook (gepureerd, en van de groene kern ontdaan)
  • 1 el cognac
  • zout en cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • 2 druppels engelse saus
  • 2 druppels tabasco

Bereidingswijze

  1. Fijngesnipperde sjalot en fijngeperste knoflook sueren in een een koffielepel boter zonder te kleuren. Je kan de sjalot en knoflook ook rauw onder de boter mengen, dan zal de smaak sterker doorkomen.
  2. Laten afkoelen (heel belangrijk !)
  3. Boter op kamertemperatuur met een mixer even opkloppen tot ze wit ziet(vooral als je grotere hoeveelheden gaat maken, zort dit ervoor dat de boter beter hanteerbaar is)
  4. De grofgehakte pepterselie, sjalot en knoflook toevoegen en goed mengen
  5. Op smaak brengen met engelse saus, tabasco, cayennepeper, zout, citroensap en cognac
  6. koel bewaren

Presentatie

  • Roosjes spuiten met een spuitzak
  • Een rol maken van de boter en boterpapier en daarna er schijfjes van snijden

Gebruik

  • Slakkenboter wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen (bvb steak of aardappelen) te verfijnen (gestoomde groenten) of als garnituur
Advertenties

Tags:

Categorieën: Samengestelde boters

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: