Knoflookboter

ingrediënten voor 100 gr boter

  • 90 g ongezouten melkerijboter op kamertemperatuur
  • 3 teentjes knoflook
  • versgemalen witte peper

bereidingswijze

  1. pel de knoflookteentjes
  2. snij de knoflookteentjes in twee en verwijder het groene hart
  3. breng wat water aan de kook en blancheer de knoflook gedurende een halve minuut
  4. pers de knoflook uit boven de boter
  5. roer goed tot je een gelijkmatig mengsel bekomt. een elektrische klopper kan hierin handig zijn
  6. neem een vel vershoudfolie en smeer dit in met neutrale olie (koolzaadolie) of water
  7. leg hierop de boter en rol de folie op zo’n manier totdat je een soort worst bekomt. Verpak de boter eigenlijk alsof je met een groot snoepje bezig bent
  8. laat minimum 1 uur opstijven in de ijskast

[box type=”info”]De foto is van selenis[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Samengestelde boters

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: