Hofmeesterboter

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten hoeveboter op kamertemperatuur
  • 1/3 bos peterselie
  • sap van 1 citroen
  • versgemalen witte peper en zout
  • Een stuk huishoudfolie

Bereidingswijze

  1. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur
  2. Hak de peterselie heel fijn
  3. Meng met een vork onder de boter
  4. Voeg ook het citroensap, de peper en het zout toe
  5. Zorg voor een gelijkmatig mengsel
  6. Leg het mengsel op een stuk huishoudfolie en rol het in de vorm van een worst
  7. Leg het minstens 30 minuten in de koelkast
  8. De overschot kan je ook in de diepvriezer bewaren

De klassieke hofmeesterboter of ‘beurre maitre d’hôtel’ past zeer goed bij geroosterde of gebakken steak en ander gegrild rood vlees. Traditioneel wordt de gemengde malse boter als een bonbon in huishoudfolie gedraaid zodat men een worst bekomt. Die snijdt men dan in schijven, die op het warme ingrediënt worden gelegd.

[box type=”info”]De foto is van recettes-bbq[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Samengestelde boters

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: