Gebraiseerd witloof

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1,5 kg witloof
  • 100 gr boter
  • 1 citroen
  • peper en zout

Materiaal

  • 1 kookpot met deksel
  • 1 bord
  • 1 vel boterpapier

Bereidingswijze

  1. Boter de bodem en de zijkanten van de kookpot in
  2. Haal uit de witloofstronkjes het bitterste gedeelte weg. Dit doe je door aan de onderkant van de stronkjes(het hardste gedeelte) een klein ‘holletje’ weg te snijden.
  3. Schik de stronkjes in de kookpan
  4. Als een volledige laag in de pan ligt kruid je met peper en zout en wat citroensap (zodat je een mooie witte kleur kan behouden)
  5. Als alle witloof in laagjes in de pan ligt, met een bodempje water bevochtigen
  6. Bovenop de laatste laag enkele klontjes boter leggen
  7. Eveneens bovenop de laatste laag een vel boterpapier leggen (een rondje eruit snijden dus)en aandrukken met een bord en daarna het deksel erop
  8. In een oven op 200° C of op het vuur beetgaar stoven

[box type=”info”]De foto is van oliva732000[/box]

 

Advertenties

Tags:

Categorieën: Groenten

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: