Rouille

Ingrediënten voor 1 liter

  • 150 gr spaanse peper
  • 100 gr knoflookteentjes
  • 10 eierdooiers
  • 0,6 l olijfolie
  • peper en zout
  • 2 doosjes safraandraad

Materiaal

  • Cutter/blender of keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Snij de spaanse pepertjes in twee en verwijder de pitten en zaadlijsten
  2. Pel de knoflook en doe samen met de spaanse peper in de cutter
  3. Hak heel fijn tot puree
  4. Voeg een voor een de eierdooiers toe en kruid met zout en safraan
  5. Voeg druppelsgewijs de olijfolie bij. Van zodra je een dikkere massa bekomt, mag je de olijfolie sneller beginnen bijvoegen
  6. Op smaak brengen met peper en zout
  7. Koel bewaren
Advertenties

Tags:

Categorieën: Koude sauzen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: