Pasta met zalm, prei en Noordzeegarnaal

Ingrediënten voor 10 personen

  • 10 stukken diepvrieszalm (ik gebruikte de zalm van de witte producten van delhaize. Goedkoop en lekker)
  • 600 gr prei in room (opnieuw 2 dozen prei in room uit de diepvriesafdeling van delhaize)
  • 800 gr tagliatelli (of een andere pasta naar keuze)
  • 10 soeplepels pijnboompitten (zonder is het ook lekker, maar dit maakt het feestelijker)
  • 100 gr grijze garnalen (zonder is het ook lekker, maar dit maakt het feestelijker)
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de prei en de zalm in de microgolfoven (of haal ze 8 uur van tevoren uit je diepvriezer en laat het ontdooien in je koelkast)
  2. Snij de zalm in stukjes
  3. Zet de pasta op in een ruime pot met gezouten water en laat al dente koken
  4. Zet de prei op een laag vuurtje en laat een tijdje sudderen (neem de helft van de tijd die nodig is volgens de verpakking)
  5. Doe de stukjes zalm bij de prei en laat weer verder sudderen
  6. Kruid met peper en zout naar eigen smaak
  7. Laat de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtjes bruin worden. Dit duurt even, maar gaat dan bliksemsnel. Zodra de pijnboompitjes een kleurtje krijgen, uit de pan halen. De pan is immers nog warm, en anders zouden ze verbranden. Pijnboompitten bevatten van zichzelf relatief veel vet, dus bakken in een droge koekenpan is perfect.

Presentatie

  • Meng de pasta, de pijnboompitten en de zalm/prei mengeling onder elkaar
  • Schep in elk bord een portie
  • Strooi over elke portie een lepel noordzeegarnalen
Advertenties

Tags:, , ,

Categorieën: Stoofpotje

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: