Aioli

Ingrediënten voor 1 liter

  • 80 gr knoflook
  • 3 eierdooiers
  • 7,5 dl olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • peper en zout

Materiaal

  • Keukenmachine met mengkom en cutter

Bereidingswijze

  1. Doe de gepelde knoflookteentjes, de eierdooiers en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine
  2. Cutter/pureer de ingrediënten 10 seconden
  3. Laat de machine aanstaan en voeg de olie in een dunne straal toe.
  4. Het mengsel zal dikker worden. Voeg, als dat gebeurd, de olie vlugger toe.
  5. Meng tot alle olie is opgenomen en jeen dikke,romigige homogene saus bekomt
  6. Doe de suas in eens schaaltje en roer er het citroensap en de peper door – in de cutter roeren is niet zo parktisch

[box type=”info”]De foto is van noramunro[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Koude sauzen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: