Yakitori

Ingrediënten voor 25 stuks

  • 25 satéstokjes
  • 1 kg kipfilet
  • 125 cl sake
  • 2 dl japanse (donkere) sojasaus (lichter en zoeter dan de chinese sojasaus)
  • 125 cl mirin (zachte sake met weinig alcohol die sauzen, gegrilde gerechten en glazuren zoet maakt)
  • 2 eetlepels suiker
  • 65 gr lenteuitjes, diagonaal in stukjes gesneden 2 cm

Bereidingswijze

  1. Laat 25 satéstokjes ongeveer 20 minuten weken in water.
  2. Snij de kipfilets in niet te kleine stukjes.
  3. Roer sake, sojasaus, mirin en suiker in een kleine pan door elkaar.
  4. Breng het mengsel aan de kook en zet het dan apart.
  5. Prik de stukjes kip afwisselend met de stukjes lenteui aan de satéstokjes.
  6. Leg ze op een met folie bekleed rooster en bak ze onder een voorverwarmde gril in 7-8 minuten gaar.
  7. Draai ze geregeld om en bestrijk tijdens het grillen regelmatig met de saus.

[box type=”info”]De foto is van TAKA@P.P.R.S[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Hapjes, tapa's en amuzes

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: