Pizzaïola

Ingrediënten voor 1 kg

  • 400 gr ui
  • 450 gr rijpe soeptomaten of bij gebrek aan goede tomaten, uitgelekte tomaat uit blik (wat dus in België zogoed als altijd het geval zal zijn)
  • 10 gr knoflook
  • 3 cl olijfolie
  • 10 gr oregano
  • engelse saus
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Uien halveren en in dunne plakjes snijden
  2. Knoflook met zout pletten
  3. Olijfolie verhitten en daarin de ui en de knoflook glazig stoven
  4. Tomaten pellen en in vieren snijden
  5. Gepelde tomatenpartjes bij de ui en knoflook voegen
  6. Zachtjes stoven onder deksel (12 minuten)
  7. Op smaak brengen met oregano, engelse saus en peper
  8. eventueel nog bijkruiden met zout

Goed om weten

  • Deze saus wordt ook als begeleidend garnituur gegeven bij een rundersteak. Oversaus het vlees en leg er dan nog een snede emmentalerkaas op.
Advertenties

Tags:,

Categorieën: Warme sauzen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: