Paneren à l’Anglaise

Ingrediënten enkel de verhoudingen

  • bloem
  • 1 eiwit
  • peper en zout
  • 1 eetlepel maisolie
  • 1 eetlepel water
  • paneermeel

Bereidingswijze

  1. Maak een anglaise :
    • Klop het eiwit los (niet stijf) in en kom
    • Voeg peper en zout toe
    • Voeg olie en water toe
  2. Strooi bloem over het te paneren product en klop het terug af, zodat je nog enkel een witte waas over hebt.
  3. Haal het door de anglaise
  4. Wentel het door het gezeefde paneermeel

Belangrijk om weten

  • Paneer minstens 1 uur op voorhand (voor je het nodig hebt om te bakken) zodat de paneerlaag de kans heeft om goed te hechten.
  • Om vlees te paneren gebruik je het beste hele eieren, zodat de paneerlaag nog beter hecht.

Voorbeeld

  • Aardappelkroketten

De foto is van Passie voor horeca

Advertenties

Tags:, , ,

Categorieën: Basisbegrippen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: