
Als je mosselen vers in de winkel koopt (in een plastic bak luchtdicht afgesloten telt ook), dan zijn deze zandvrij en ontdaan van hun baard. Je moet ze dan enkel grondig spoelen om er voor te zorgen dat ze uitwendig schoon zijn. Uiteraard kan het geen kwaad om alle mosselschelpen even na te gaan. Snij er de aangehechte schelpen af, gooi kapotte mosselschelpen weg en indien een mosselschelp zelfs na een felle tik op het aanrecht nog steeds openblijft, dan smijt je die ook beter weg. Al de rest is ok voor consumptie.
Het bewaren van mosselen
Bewaar verse mosselen in de groentela van uw koelkast. Leg ze op een treefje (een omgekeerd diep bord kan ook), zodat ze niet in hun eigen vocht komen te liggen. Koop de mosselen bij voorkeur op de dag van bereiding. Hoe verser, hoe lekkerder.
Bewaar de mosselen nooit in een bak met water. De mossel is een schelpdier dat in zout water leeft, in zoet water houdt hij het niet lang uit.
Geef een reactie