Macedoine

De officiële afmetingen van een echte macédoine zijn dobbelsteentjes van 5 mm. Zodat alle groenten de grootte hebben van de erwtjes die er vaak ook in gaan.

‘Macédoine’, een term uit de Franse keuken kan echter ook de verzameling van diverse gekookte en in blokjes gesneden groenten zijn.

De naam komt heel waarschijnlijk uit Macedonië.
Dit land was ooit zo’n smeltkroes van nationaliteiten dat men ook het groentemengsel zo is gaan noemen.

[box type=”info”]De foto is van nyárikonyha[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Snijtechnieken

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: