Houmous

Ingrediënten voor 10 personen

  • 700 gram kikkererwten uit blik
  • 2 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel milde paprikapoeder
  • 140 ml tahin
  • 140 ml citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels water

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
  2. Snij de knoflook in vieren.
  3. Doe de de kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, citroensap, olijfolie en water in de mengbeker van je pureertoestel. Een bullet, machine waarmee je fruitpapjes maakt, een heel goede staafmixer met opzetstukje,…
  4. Pureer deze mengeling tot een glad mengsel. Je wil echt geen brokken.

Presentatie

  • Dit is een dip. Stokbrood of nog beter pitas om erin te dippen zijn dan ook de ideale begeleiding.
  • Schep de houmous in een kom of bord en zorg dat de rand iets hoger is dan de binnenkant (zie foto)
  • Giet een geutje olijfolie in het midden, enkele hele kikkererwten, en schud een versiering van het paprika poeder

[box type=”info”]De foto is van Charles Haynes[/box]

Advertenties

Tags:, , ,

Categorieën: Hapjes, tapa's en amuzes

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: