Brunoise

In kleine blokjes gesneden groenten zoals wortels, prei, ui, selderij enz.
De franse term ‘brunoise’ slaat steeds op ingrediënten die in kleine blokjes zijn gesneden. De officiële afmetingen zijn dobbelsteentjes van 2 mm.
Vooral groenten worden in brunoise gesneden.
Doordat ze zo klein gesneden worden (met een scherp mes !), hoeven ze niet gekookt te worden voor ze geserveerd worden. Vooral als je ze gebruikt in warme gerechten is dit helemaal niet nodig. Anders kan je altijd 1 minuutje blancheren.

[box type=”info”]De foto is van nyárikonyha[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Snijtechnieken

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: