Asperges op Vlaamse wijze

Ingrediënten voor 10 personen

  • 2,5 kg witte asperges
  • 10 eieren
  • 400 g boter
  • 60 g peterselie
  • peper en zout
  • muskaatnoot

Bereidingswijze

  1. schil de asperges
  2. bundel de asperges met brideerkoord. Dit zal ervoor zorgen dat dr aspergepunten veel minder makkelijk afbreken
  3. zet de gebundelde asperges in koud licht gezouten water op en breng aan de kook
  4. kook beetgaar
  5. haal de asperges uit het water en laat uit lekken
  6. hak de peterselie grof
  7. breng water aan de kook, doe er een scheutje azijn in en kook de eieren gedurende 8 minuten
  8. pel de eieren als ze nog warm zijn en plet ze fijn met een vork
  9. laat de boter smelten
  10. doe de grof gehakte peterselie, geplette eieren en gesmolten boter samen en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot

Presentatie

  • leg de asperges vlak naast elkaar op een (langwerpig) bord. Doe dit met een schuimspaan en leg er eerst een handdoek onder, zodat het meeste vocht wordt opgenomen in dehanddoek en niet op het bord terechtkomt. Ongeveer 5 stuks per persoon
  • giet hierover de botersaus
  • dien onmiddellijk op

Goed om weten

  • Dit recept dateert uit de middeleeuwen. De eenvoud van het recept verwacht dan ook de beste en verste ingrediënten. Er is namelijk niet veel om te camoufleren

[box type=”info”]De foto is van belgia od kuchni[/box]

Advertenties

Tags:, ,

Categorieën: Groenten

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: