Ansjovis ontzouten

Ansjovisfilets worden meestal gepelkelt in olie of azijn verkocht.
Om ze zo te verbruiken zijn ze echter veel te zout, en daarom moet je ze toch een minuut of 10 onder stromend water afspoelen.
10 minuten water laten stromen is echter niet erg economisch.

Hoe dit op te lossen ?

Leg ze 5 minuten in melk en spoel ze nadien af. Het teveel aan zout is helemaal verdwenen.

De foto is van garydlum

Categorieën: Het is maar een weet

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Ansjovis ontzouten”

  1. Philip Fredrik
    9 september 2011 bij 13:11 #

    Bedankt voor de tip om ansovis te ontzouten. Simpel en korte instructies, daar houd ik van !! Succes verder met Uw website en adviezen! Philip,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: