Aardappeltonnetjes

Vroeger sprak men van ‘pommes chateau’
Tonnetjes is inderdaad ook het model waarin je de aardappel schilt.
Kleine aardappelen van regelmatige grootte worden zodanig geschild, en tegelijk gesneden dat er een tonnetje ontstaat met zes tot zeven kanten.
Deze aardappelen werden vroeger geven bij de “chateaubriand”, voor men de frieten uitgevonden had.

De kleine versie van deze tonnetjes worden ‘cocotte’ genoemd.

Advertenties

Categorieën: Snijtechnieken

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: