‘A vif’ schillen

Deze snijtechniek wordt voornamelijk gebruikt bij citrusfruit, waarbij de schil tot op het vruchtvlees wordt weggesneden zodat er geen bittere witte vliezen meer achterblijven.

Bij een sinaasappel bvb zal eerst de bodem en de top horizontaal afgesneden woden zodat de vrucht blijft staan op het werkblad.
Vervolgens snijdt men met een scherp aardappelmes van boven naar beneden de schil tot op het vruchtvlees weg.
Nadien neemt men de snaasappel in de hand en snijdt men met hetzelfde mes de partjes tussen de vliezen uit.

[box type=”info”]De foto is van Florine[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Snijtechnieken

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: