Paneren

Een product van een omhulsel voorzien waardoor het tijdens de bereiding een krokant korstje krijgt.
Waarom doen we dat ?

  • Gerechten of samenstellingen van ingrediënten die anders niet zouden kunnen bakken samen houden en een korstje laten krijgen (grote voorbeeld : aardappelkroketten
  • Een krokant korstje geven aan een gerecht
  • Het uitlopen van vleessappen (vis of vlees) of van een kroketmassa (bvb kaaskroketten) voorkomen
  • Het gerecht sappig houden (bvb beignets, schnitzels
  • Het gerecht smakelijker maken
  • Een gerecht er beter laten uitzien
Advertenties

Tags:

Categorieën: Keukentermen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: