Vermouth

Vermouth is een zoete, versterkte wijn, waar kruiden of aftreksels van kruiden aan toegevoegd zijn, die vaak gedronken wordt bij wijze van aperitief.

Het alcoholpercentage van vermouth ligt doorgaans rond de 15%. Enkele mogelijke kruiden die toegevoegd kunnen worden zijn alsem, tijm, kanine, vanille,… In sommige gevallen worden ook wat extra suikers of alcohol toegevoegd.

Het grootste productiecentrum vinden we in de buurt van Turijn. Eén ervan, Martini & Rossi, heeft zo’n grote naambekendheid verworven, dat voor velen martini synoniem staat voor vermouth.

Er zijn echter nog wereldvermaarde vermouth’s: Noilly-Prat (de beste ‘witte wijn’ om te verwerken in vissauzen), Campari,..

informatie gevonden bij de wijnspecialst.be

[box type=”info”]De foto is van Thorsten (TK)[/box]

Advertenties

Categorieën: Drank

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: