Tripple sec

Triple sec is een kleurloze, sterke likeur die naar sinaasappels smaakt en wordt gebruikt in duizenden cocktails en recepten als een zoet- en/of smaakmaker. De sinaasappelsmaak wordt bekomen door gedroogde schillen van (te) vroeg geplukte sinaasappels, afkomstig van het eiland Curaçao. Deze sinaasappels zijn doorgaans bitterder dan andere soorten. Deze schillen worden in alcohol geweekt om de smaak te onttrekken.

De naam is een simpele verwijzing naar de bereidingswijze : de procedure bestaat uit drie distillaties. Dat verklaart de kleurloosheid alsook de zoetheid van deze likeur.

De originele triple sec, Cointreau (uitspraak [kwan’-tro]), werd voor het eerst gedistileerd in 1849 door de gebroeders ‘Cointreau’ in Frankrijk.
Wat Cointreau zo anders maakt dan andere triple sec’s is zijn alcoholpercentage. Een normale triple sec is 23%, terwijl Cointreau er 40% heeft.

Advertenties

Categorieën: Drank

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: