Portabella

De Portabella is een kastanje champignon die door een speciale teeltwijze is uitgegroeid tot een supergrote paddestoel.
In Amerika is de Portabella al langer als barbecuepaddestoel bekend. De variant is vandaaruit overgewaaid naar onze contreien.

Het vlees van de Portabella is wit en stevig. De paddestoel wordt vaak geheel bereid (gevuld met kaas of gehakt) of in plakken. Gezien zijn formaat en de mogelijkheden om te vullen is deze paddestoel geliefd bij vegetariërs of mensen die eens een dagje vleesloos willen eten. Daarnaast is de Portabella uiteraard ook geschikt als voorgerecht of lunchgerecht.

De Portabella heeft een kleine steel en een grote hoed. De doorsnede van de hoed kan wel ± 15 cm zijn. Aangezien de paddestoel meer tijd krijgt om te groeien is hij “rijper” dan andere soorten. Dit geeft de Portabella zijn typische volle smaak. Dit is te zien aan de onderkant van hoed waar de bruine lamellen goed zichtbaar zijn.

Portabella’s zijn over het algemeen goed houdbaar. Omdat het een rijpere paddestoel is kan het zijn dat aan de onderkant van de hoed, bij de lamellen, sporen vrijkomen. Dit kan in ieder geval geen kwaad.

Net zoals andere paddestoelen, maak je ook deze schoon met een vochtig keukenpapiertje of borsteltje en niet met water. De onderkant van het steeltje snij je eraf, want dit is redelijk taai.

[box type=”info”]De foto is van mitro fresh[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Groenten en paddestoelen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: