Mierikswortel

Mierikswortel heeft een zeer sterke, scherpe smaak. Nog scherper dan mosterd.
De Japanse mierikswortel kent waarschijnlijk iedereen die al bij een Japanner gaan eten is : Wasabi
Gebruik mierikswortel dus steeds met mate !

Verse mierikswortel moet steeds stevig zijn, en uiteraard geen plekken of schimmel bevatten.
Tussen september en december kan je deze wortels vers in de winkel kopen. Buiten dat seizoen zal je je waarschijnlijk moeten behelpen met mierikswortelpuree uit glas.

Mierikswortel mag je niet koken: verwerk hem uitsluitend vers. De geraspte wortel kan je gebruiken in sauzen bij vlees- of visgerechten. Ook bij eitjes, aardappelen en rode bieten harmonieert mierikswortel goed.
In sommige recepten kan je mierikswortels zelfs als vervanger gebruiken van mosterd.

En is het ook gezond ?
Jazeker. Mierikswortel bevat veel vitamine C. Lijd je aan voorjaarsmoeheid of heb je een vitaminetekort, ga dan op zoek naar recepten met mierikswortel. Doordat mierikswortel ook slijmoplossend werkt, is het een goed middel tegen aanslepende hoest.

Meer info bij Genieten van Vers

[box type=”info”]De foto is van organicgardeninfo[/box]

Advertenties

Categorieën: Kruiden en specerijen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: