Spitskool

Spitskool is een typische zomerkool en is familie van de witte kool. Zoals de naam al zegt is het een kool met spitse, gesloten buitenbladeren. Vooral de kleinere spitskooltjes zijn erg populair, en uitermate geschikt voor salades, roerbakken en koken.
Als je spitskool op een koele frisse plaats bewaart dan is ze enkele dagen houdbaar. Eenmaal aangesneden – of voorgesneden – kan je ze tot 2 dagen bewaren.

Verwijder de harde buitenste bladeren en de stronk. Was de kool zorgvuldig en schaaf of snijdt de kool in fijne repen.
Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool en kan zowel rauw, gestoofd, gekookt als geroerbakt gegeten worden
Ook smakelijke soep is er van te maken

Meer info bij De Wassende Maan

Advertenties

Tags:

Categorieën: Groenten en paddestoelen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: