Kropsla

Soms wordt deze sla ook wel botersla genoemd. Vroeger werd de groente voornamelijk gestoofd, nu is ze zowat de basis van elke koude salade.
Het witte melksap dat uit de wortel vloeit bij het doorsnijden is slaapverwekkend, daarom houden we het ook bij de blaadjes.
Deze sla wordt veel gebruikt, is smakelijk en mals.
Kropsla bevat ook veel mineralen en vitaminen en weinig caloriën.

Kropsla bewaar je het beste in de groentenla van de koelkast. Laat de kropsla echter niet in een gesloten verpakking zitten. Je maakt de sla schoon door voorzichtig de bladeren van de stronk te halen en daarna onder de kraan te wassen. Drogen doe je met de slacentrifuge of door met een theedoek droog te deppen. Laat de bladeren heel of scheur ze in stukjes. Snij de sla beslist niet. Door scheuren blijft uw sla langer mooi en vers.

[box type=”info”]De foto is van photofarmer[/box]

Advertenties

Tags:,

Categorieën: Groenten en paddestoelen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: