Palmolie

Men heeft palmolie en palmpittenolie, alhoewel deze laatste eigenlijk een vetsoort is.. Dit zijn twee verschillende oliesoorten die meestal geraffineerd worden.
Deze vetten worden gebruikt als frituurvet of bij de margarinebereiding. Ook verwerkt tot zeep. Deze vetten zijn hard en bevatten dus veel onverzadigde vetzuren.
Palmolie is een onderdeel van de Zaïrese moambe. De olie is roodbruin en heeft een speciale geur en smaak.

Aankopen
Palmolie is verkrijgbaar in uw natuurvoedingswinkel.

Bewaren
Bewaar de olie op een koele plaats.

Bereiding
Palmolie verhard tot een stevig blok, zelfs op kamertemperatuur . Vanaf hogere temperaturen, smelt de olie. Deze plantaardige olie is bijzonder geschikt om te frituren.

Gezondheid
Palmolie bevat veel verzadigde vetten.

Indonesië en Maleisië zorgen met hun twee voor 84% van de wereldproductie. Gevolg hiervan is echter wel dat enorme hoeveelheden (binnen enkele jaren alle) tropische regenwouden in deze landen worden gekapt.

Met dank aan Fons Nicolay voor de achtergrondinformatie.
Nog meer achtergrondinfo is te vinden bij Wikipedia

Advertenties

Categorieën: vetten, oliën en azijn

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: