Lenteuitjes

Deze uitjes worden heel jong geoogst en zien eruit als mini prei.
Bij een temperatuur van 2-4 °C (groentenlade van je koelkast) zijn ze ongeveer 1 week houdbaar. Zolang ze een glanzend uiterlijk hebben en frisse stengels is er geen probleem om te bereiden. Verwijder in ieder geval de verdorde en verwelkte bladeren.
De smaak lijkt op die van prei, zacht maar toch pittig.
Ze worden gekookt of rauw gegeten, verwerkt in diverse gerechten en ter garnering.

[box type=”info”]De foto is van Lore Snauwaert[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Groenten en paddestoelen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: