Dille

Dille is één van de oudst gekende kruiden. De Scandinavische keuken is ondenkbaar zonder dille. Daar gebruikt men de blaadjes en zaden bij het inleggen van vis en bij de “graved lax” , een rauwe gemarineerde zalm, verder bij allerlei slaatjes en bij rivierkreeftjes, garnalen en kreeft. De Amerikaanse “dill-pickles” kunnen uiteraard ook niet zonder dille. Een takje vers dillegroen doet het uitstekend op allerlei koude visgerechten. Gedroogd verliest het kruid veel aan waarde.

Dit plantje is gemakkelijk te kweken in eigen tuin, hij begint zelfs alles te overwoekeren, dus als je een beetje (pot)grond over hebt, heb je geen excuus om geen verse dille te gebruiken.

Met dank aan Fons Nicolay voor de achtergrondinformatie.

[box type=”info”]De foto is van Tom Adriaenssen[/box]

Advertenties

Tags:

Categorieën: Kruiden en specerijen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: