Pomodori-tomaten

Pomodori tomaten (pruim tomaten) zijn ovaal van vorm en hebben stevig, vlezig vruchtvlees met een zoetige smaak, wat deze tomaat erg geschikt maakt voor te verwerken in salades en sauzen.
De pruimtomaten zijn zowel in tros als los verkrijgbaar.

Ze worden ook wel Roma-tomaten genoemd, en zijn vooral gekend van de ‘tomaten in blik’.

Tomaten in blik zijn veruit het beste dat je kan gebruiken als je sauzen of soepen gaat maken. Deze tomaten konden immers tot vlak voor de oogst groeien onder de volle zon in Mediteraanse landen en zijn daarom veel zoeter en rijper van smaak dan verse tomanten.

[box type=”info”]De foto is van David Pettersson[/box]

Advertenties

Tags:,

Categorieën: Groenten en paddestoelen

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: