Konijnfilet

Konijnfilet verkrijgt men uit het rugstuk. Reken op 1 stuk als je ook soep of voorgerecht en dessert serveert, en 2 filets voor grote eters. Konijnfilet is in de beter gesorteerde supermarkt en bij de poelier afzonderlijk verkrijgbaar.

De Vlaamse konijnenhouderij bestaat uit familiale bedrijven, die vooral in West-Vlaanderen en Antwerpen gevestigd zijn. De konijnen worden er uitsluitend met plantaardig voer, bestaande uit granen en luzerne gevoed. Wat de gezondheid en de bevleesdheid van het konijn bevordert.

Konijnenvlees is mager en licht verteerbaar. Het heeft slechts een korte bereidingstijd nodig en past dus perfect in een diëet. Als je er nog andere gezonde kookgewoonten op nahoudt natuurlijk.
Want uiteraard is in teveel boter bakken of teveel vet spek rond het konijn wikkelen of de suas afwerken met room niet bevorderlijk voor het ‘mager’ zijn van de schotel.

Konijn kan men heel of versneden kopen of men koopt afzonderlijke delen. Afhankelijk van de grootte en dikte van de delen vergt de totale bereidingstijd 20 tot 30 minuten. Zelfs de bouten vragen een relatief korte bereidingstijd van doorgaans 45 minuten. Delen die ontbeend zijn of weinig been bevatten, vragen een korte bereidingstijd. Rugstukken die niet ontvliesd zijn, worden voor het bereiden best op enkele plaatsen een beetje ingesneden.

Advertenties

Tags:

Categorieën: Vlees, Vis en gevogelte

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: