Glucosesiroop

Glusosestroop is een oplossing (tot 80%) van glucose (druivensuiker – wordt gemaakt van zetmeel en heeft dus niets te maken met fruit) in water. Het wordt verkregen door enzymatische afbraak van zetmeel. Zetmeel is een polymeer van glucose. Glucosestroop kan gemaakt worden van alle soorten zetmeel, zoals van mais, tarwe, aardappel of andere planten. Op het etiket hoeft de bron van het zetmeel niet vermeld te worden en alleen de producent kan aangeven waar het vandaan komt. Door de nieuwe EU allergenen wetgeving wordt glucosestroop uit tarwe wel als zodanig op het etiket vermeld.

Maïsstroop of glucosestroop kan toegepast worden als zoetstof in chocolade. Aangezien het een hoog watergehalte heeft, verandert toepassing van glucosestroop de reologie of de smelteigenschappen van chocolade, vanwege deze eigenschappen wordt het niet veel toegepast. Glucosestroop wordt verder veel toegepast in suikergoed, toffees, etc.

Te koop bij Het Suikeratelier, The Chocolate Warehouse, Het zoete warenhuis, Marco in Kontich (winkel is slechts 3 dagen per week open – +32 497.92.90.99).

Advertenties

Categorieën: Pattisserie en desserts

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Glucosesiroop”

  1. fre3ke
    21 december 2011 bij 14:08 #

    Ik was laatst bij de Makro, en daar hebben ze het niet hoor. Helaas, want ik wil er divinity mee maken. Als ik dat met alleen suiker doe gaat die terugkristalliseren bij het afkoelen. Ik heb het nog een keer met basterdsuiker geprobeerd, omdat daar ook wat glucose in zit, maar blijkbaar niet genoeg want de divinity was heel bros.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: